30 april 2016
15:00

IFK Skoghall U

Referat: Carlstad FC - IFK Skoghall U

Lördagen den 30:e April var det dags för seriepremiär för Carlstad FC mot ett av dom tippade topplagen i serien - Skoghall 2. Matchen spelades på Västerstrand IP då Marieberg inte är spelbar.

Eftet dålig uppslutning på träningarna var det ändå ett kapabelt lag Coach Stål mönstrade:

Crull

Skoghall öppnade bra och spelade smart med mer bollinnehav, även om det inte var något jättehögt tempo i matchen, då båda laget byggde mer på rutin än ungdomlig fräschör. Carlstad FC spelade dock bra defensivt och dom riktigt heta chanserna uteblev. Samtidigt hade Carlstad FC spelare på banan som kunde såra i djupled. Detta var just vad som hände i minut 24, då Alfred lade en passning i djupet på Ehsan som löpte ifrån och snyggt sköt in 1-0.

I andra halvlek mattades Skoghall något och matchen blev inledningsvis mindre intensiv. Skoghall etablerade lite press och skapade endel kvitteringschanser samtidigt som ytor öppnade sig bakåt för Carlstad FC. Soleiman kom in i andra halvlek och satte 2-0 när han kom fri med målvakten. Han nöjde sig inte med det utan satte 3-0 genom att runda målvakten. Joel hade också ett par frilägen i slutet av matchen.

En stabil insats där vi försvarade bra och spelade smart. Seriedebuter för Alexander, Emil, Erik Knutsson, Soleiman och Jutyar.